CLUB TENNIS TARRAGONA eCommerce Tarragona Tarragona

LA ULTRA TRAIL DE TARRAGONA 2022 MIRA AL FUTUR

Després de l'éxit del naixement de les 200 milles, les altres 4 distàncies també van complir les expectatives. L'organització ha denunciat un hackeig de xarxes.

14/03/2022

La segona setmana de març serà recordada com la del naixement de la UTTGN 200, una prova de 320 km que tal com ens comenta el seu director, Dani Buyo, “ha vingut per quedar-se”. Però també ha estat el del retorn de la resta de distàncies del Ultra Trail de Tarragona, un esdeveniment que col·loca aquesta antiga ciutat romana al mapa del trail running estatal.

“La província de Tarragona és un gran terreny de joc per a les carreres per muntanya, amb una gran diversitat de terrenys i una gran tradició esportiva. Aquest cap de setmana la meteorologia ha dibuixat per moments una competició èpica i tots els participants han hagut de donar el millor de si per poder arribar a la línia de meta. Des d'aquí la meva enhorabona”, ens explica el Dani

“Vull aprofitar per denunciar que hem patit el hackeig del nostre compte a Instagram– afegeix -, per la qual cosa no hem pogut comunicar com ens hagués agradat. No entenem què busquen les persones que fan una cosa així. Esperem recuperar el perfil com més aviat millor”.

Gran Trail Escipions

Divendres a mitjanit, quan bona part dels valents de la UTTGN 200 encara seguia en cursa, va partir la segona distància de l'esdeveniment. 115 km i 2.770 m de desnivell positiu per davant per a 57 participants a la línia de sortida.

Entre ells, Xavier Santasusana va demostrar ser el més fort i va creuar la línia de meta en primer lloc amb un temps de 13 hores, 50 minuts i 3 segons. Darrere seu, Vlady Ochoa (15:26:10) i Víctor Jiménez (17:00:21) van ocupar la resta de lloc del podi. Entre les noies, hi va haver una única supervivent a la línia de meta del Club Tennis Tarragona, Olga Sierra, que va completar el recorregut en 20 hores, 9 minuts i 41 segons.

Legatus Ultra Trail

Amb 65 km i 1.100 m positius, aquesta prova va partir a les 08.00 hores del dissabte amb 45 participants. Pensada com una porta d'entrada al món de la ultradistància, combinava parts tècniques amb altres a les ratllar quilòmetres ràpidament.

Aran de Mingo va aconseguir la victòria amb un temps de 5 hores, 47 minuts i 7 segons, seguit de Sergi Bel (06:09:22) i de Guillem Busquets (06:13:01). Entre les noies, Rebecca Hormann va pujar a dalt del podi amb 7 hores, 33 minuts i 52 segons, acompanyada de Jessica Romero (08:04:46) i de Sandra Gimeno (09:35:46).

Via Augusta Trail

La modalitat més propera a la marató, amb 47,5 km i 857 m positius, va comptar amb 111 corredors partint a les 10.00 hores del dissabte.

Dos corredors van creuar la meta ex aequo en primer lloc, Aitor Tomás i Isaac Salvat, que van signar un crono de 3 hores i 42 minuts. El tercer calaix va ser per a Roger Tarres (03:45:00). La categoria femenina va estar comandada per Beatriz Vázquez, que va parar el rellotge en 4 hores, 43 minuts i 27 segons. Després, Foix Montaner (04:58:15) i Alicia Domingo (05:45:47) van ser segona i tercera respectivament.

Cala Romana Trail

I finalment, la Mitja Marató de l'UTTGN, una prova que l'any passat es va haver de repetir davant d'un error de senyalització i amb què aquest any l'organització s'ha tret l'espineta.

Amb 214 participants a la línia de sortida, el nivell al capdavant va tornar a ser espectacular, amb Kilian García fent-se amb el triomf en 1 hora, 28 minuts i 47 segons. El grec Athanasios Pagounadis (01:29:24) va ser segon i Ángel Martínez (01:31:33), tercer. Entre les noies, Katherine Jane Chaplin ha estat la més ràpida amb 1 hora, 55 minuts i 11 segons, mentre que Cristina Talarn (01:59:36) ha estat segona i Cristina Martínez (02:00:27), tercera.